BGK Sport
Miért az atlétika?
       Mert ebben a sportágban rejlenek az egyik legegyszerobb és legtermészetesebb testmozgási formák: a futás, ugrás és dobás. Kezdeti ismeretekkel és aránylag biztonságos körülmények között lehet megtartani.
       A testnevelésen belül, az atlétika gazdag tartalmánál fogva a személyiség sokoldalú kibontakoztatásának kiváló eszköze lehet. Az atlétikai mozgások minden életkorban az életkori sajátosságoknak megfeleloen muvelhetok.
       
       A kollégium tornakertjében lévo ugrógödör több éven keresztül biztosította az iskolai testnevelés tananyagában lévo távolugrás tanulását tanítását, de a rossz fekvése (árnyékos helyre volt tervezve) és karban tartása sok gondot okozott. Az utóbbi években a kívülállók is rongálni kezdték, így lassan használhatatlanná vált. Igazi hiányát akkor éreztük amikor a sportversenyek keretén belül az egyetlen atlétikai versenyen, a gimnáziumi tetratlon találkozókon a diákjaink a leggyengébb eredményeket a távolugrásban értek el, sok esetben ez kizárva a tovább jutást. 
       A 2009 - 2010-es tanévben kigondolt, beütemezett és sikeresen véghez vitt tornakerti szépítési és rendezési akcióból kiindulva, újból diákokkal, de még inkább lelkes véndiákokkal és nem utolsó sorban segítokész kollegák segítségével egy olyan ugrógödör készítését terveztük, mely egyben az újonnan felújított tornacsarnok melletti tér rendezését és szépítését is jelenti.
       Reméljük, hogy e kis próbálkozásunk az atlétikai sportok területén, ösztönözni fogja a diákokat az atlétikában és ezen belül a távolugrásban való versengésre, valamint egy hosszú távú rendszeres sportolásra is.  
       Íme a felhívás,  de továbbra is elfogadunk adományokat és bármilyen féle segítséget.

FELHÍVÁS A II. TORNAKERTI RENDEZÉSI VALAMINT SZÉPÍTÉSI AKCIÓRA !

       Kelemen Csaba lelkes és segítokész véndiákunk kezdeményezésére a tornakert felújítását és egyben korszerusítését megcélzó program 2009-2010-es tanévre tervezett munkálatait sikerült véghezvinni.
       A 2010-2011-es tanévben is folytatni szeretnénk a tornakerti munkálatokat, kibovítve egy új, távolugráshoz szükséges ugrógödör és futósáv létrehozásával.
       Amennyiben a tornakerti füvesítésére nem sikerül a szükséges pénzalapokat eloteremteni, a tornacsarnok melletti teret szeretnénk felújítani kevesebb anyagi hozzájárulással és kevesebb munkaerovel. 
       Köszönjük még egyszer minden adakozónak a tavalyi támogatást, a véndiákoknak, diákoknak és minden munkatársunknak a segítséget és az együttmuködést, és  reméljük, hogy ennek a felhívásnak is pozitív visszhangja lesz.
       Ne habozz, vedd fel a kapcsolatot(Kelemen Csaba. Kerekes Ferenc) véndiákokkal, szervezokkel! Tapasztald meg, milyen jó segíteni, jót cselekedni!

Tumblr
Free Hit Counter
Web Site Hit Counters
Bethlen Gábor Alapítvány
Média partner
Támogatók
Mégtöbb fényképért kattints a képre:
Mégtöbb fényképért kattints a képre: