BGK Sport
A Tornakert korszerusítési programja

FELHÍVÁS A BETHLEN KOLLÉGIUM DIÁKJAIHOZ, VÉNDIÁKJAIHOZ!
KEDVES DIÁKTÁRSAK!

       Ugye, ha azt mondom, diákévek, leghamarabb a Tornakert jut eszetekbe? Mindannyiunknak fuzodik hozzá valamilyen kedves, szép emléke. Nos, a valamennyiünk Tornakertje segítségért, megmentésért kiált!
       
       A véndiákok egy lelkes csoportja meghallotta a hívást, és elhatározta, hogy önkéntes munkával, anyagi támogatással rendbe hozza ezt a "kedves" helyet. Februárban kezdődött az akció: takarítás, kerítésrendezés stb. Folytatni szeretnénk: füvesítés, faültetés, a lelátó felújítása. Szükségünk van a segítségedre! Legyen az önkéntes munka, anyagi vagy más természetű támogatás.
       Hajlamosak vagyunk mindig panaszkodni, áthárítani a felelősséget, kritizálni. Ehhez csak akkor van erkölcsi jogunk, ha a magunk részéről elvégeztük azt a keveset bár, ami tőlünk telik. Állj a tenni akarók sorába, az élni akarók közé, ápold az örökségedet, amit a Bethlen Kollégium hagyott rád!

       Ne habozz, vedd fel a kapcsolatot az alább megjelölt véndiákokkal, szervezőkkel! Tapasztald meg, milyen jó segíteni, jót cselekedni! Mentsük meg együtt a Tornakertet! (Turzai Melánia, aligazgatónő)
       
       Volt ez a körlevél, melyre nagyon sok segítőkész véndiák pozitív visszajelzést adott, de a tornakert felújítási alapkövét azon a kerekasztal megbeszélésen tettük le, amelyet a kollégium igazgatói szobájában tartottunk meg 2009 decemberében. Kelemen Csaba véndiák kezdeményezésére sikerült véndiákok, tornatanárok igazgatók és lelkes támogatók jelenlétében a tornakert-felújítási akciót megbeszélni, beindítani. A pályázatokban is leírt, és több ízben leadott tornakerti sportlétesítmény-koncepció egy multifunkcionális sportbázis kialakítását irányozta elő: sportpályákkal, és atlétikai pályákkal kibővítve.
       Sok mindenről szó esett, terveztünk és terveket szőttünk, de kezdésnek egy tornakert rendezést és takarítást szerveztünk. A megbeszélt időpontban sikerült összegyűlni, és fejszékkel, láncfűrésszel, baltákkal meg takarító eszközökkel felszerelve kerítést javítottunk és takarítottunk. Másik két alkalommal a lelátókat sikerült kijavítani, újrabetonozni, számos ülőhelyet létrehozni. A játéktér füvesítésre szorulna, de szükség lenne több ülőhely kialakítására, vagy akár a kispálya rendbetételére, bitumozására. Mindezek a beruházások óriási erőfeszítéseket igényelnek, de reméljük, hogy helyi kezdeményezéseink nem maradnak visszhang nélkül, és ha többen tudomást szereznek terveinkről, mellénk csatlakoznak, és támogatni fognak. 
       Köszönjük minden adakozónak a támogatást, a véndiákoknak, diákoknak és minden munkatársunknak a segítséget és az együttműködést.

       A testnevelés és a sport hozzájárul ahhoz, hogy a diákok megbecsüljék társaik teljesítményét, motorikusan képzetté váljanak és legyen a rendszeres fizikai aktivitás magatartásuk része.

Tumblr
© 2010-2019 BGK Sportegyesület - Készítette:         
Free Hit Counter
Web Site Hit Counters
Bethlen Gábor Alapítvány
Média partner
Támogatók
Mégtöbb fényképért kattints a képre: