BGK Sport
Sportnapok a Bethlen Gábor Kollégiumban
       Az ötlet úgy született, hogy legyen a diákoknak egy olyan iskolai napjuk, amikor csak a testmozgással, sportolással foglalkoznak. Az eredeti elképzelés az volt, hogy ezen a napon az évközben lebonyolított versenyek, különféle bajnokságok döntoit szervezzük, rendezzük meg. Mivel a számítások nem mindig egyeznek a tervekkel, a zsúfolt tanprogram és sokszor a megfelelo helyszínek hiánya átalakította az eredeti elképzelést, és a sportnap szabadidos tevékenységgé alakult át. Sikerült tömegsport-mozgósító, szabadidos és közösségi tevékenységgé átszervezni a kollégiumi sportnapot.
       Háromszor sikerült rendezni a Bethlen kollégiumban sportnapokat. Különösen fontos feladatnak tarjuk a mai rohanó világban a diákok összetartó erejének az erosítését, és ugyanakkor szórakozási és versenyzési lehetoségeket teremteni a diákok számára.
       A rendezvények között ott vannak a közösségi játékok, a különbözo mezei és tájfutó versenyek kisdiákoknak és általános iskolás tanulóknak, megtalálhatók ugyanakkor a sorversenyek és akadálypályák a középiskolás diákoknak.

Eropróbákat alakítunk ki, és nem feledkezhetünk meg a kollégiumban tevékenykedo tanárnokrol sem, akiknek (de nemcsak) szabadtéri aerobic táncot szervezünk.
       Általában a sportnap folytatásaként az immár hagyományos tornavizsga zárja ezt a sokszor kimeríto, de annyira látványos eseményt.
       A gyerekek mozgásigényét és versenyzési lehetoségét a sportnap, míg az esztétikai és muvészeti megnyilvánulásukat a tornavizsga biztosítja. Az itt élo fiataloknak szükségük van a helyi hagyományok, életszemlélet, értékek megismerésére, valamint ezek életben tartására.
       A számos pozitív visszajelzés azt bizonyítja, hogy munkánk nem hiábavaló, mindig kellemes emlékekrol mesélnek a visszatéro véndiákok.
Sportnap
2009. május 22
Sportnap
2008. május 26
Sportnap
2007. május 11
Ki mit tud? Sportvetélkedő
2011. április 27
Sportnap  és gyereknap
2012. június 1
Tumblr
Free Hit Counter
Web Site Hit Counters
Bethlen Gábor Alapítvány
Média partner
Támogatók
Kollégiumi sportnapok az "Iskola másként" héten 2014
Sportnap 2016
Szeretethíd, Őnkéntes nap, Sportnap és sétáló nap a BGK-ban 2013
Nemzetközi sportnap
2010. február 20.
Kollégiumi sportnapok
2015. ápr. 23.
Sportnap és Óriás Puzzle kirakó 2017. máj. 31.