BGK Sport
Free Hit Counter
Web Site Hit Counters
Tumblr
Támogatók
Bethlen Gábor Alapítvány
Média partner
Labdarúgó tornák / Foci kupák

       A labdarúgás, a legnépszerűbb sportág az egész világon, talán a második helyen áll a Bethlen Kollégium sportéletében a kosárlabda mögött.
       A labdarúgás (angol eredetű szóval football, közhasználatú becenevén foci, de gyakran említjük magyarosítva futball-nak is) egy labdajáték, amelyet a pályán két, egyenként 11 labdarúgóból álló csapat játszik egymás ellen. A játék célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a labdát az ellenfél kapujába juttassák, és így minél több gólt szerezzenek. Az egyszerű szabályok és minimális felszerelés igény kétségkívül elősegíti a terjedését és a népszerűségének növekedését.
       A kollégium válogatott fiú focicsapata minden évben részt vett a tanügy-minisztérium által meghirdetett országos sport olimpia keretén belül szervezett foci bajnokságokon, a leigazolt játékosaival minden évben képviselte Enyed városi ifi csapatát egy magyarországi teremfoci turnén, valamint bekapcsolódtunk a magyar iskolák országos középiskolás labdarugó tornán megrendezett Erdély Kupába is.

                                 Véleményünk szerint mindezek a tevékenységek biztosítani fogják, hogy mostantól munkánkban -
                                   szülők, pedagógusok, edzők és mindenki munkájában, aki elhivatottságot érez - központi szerep jusson a legfiatalabb családtagjainknak (elemista és általános iskolás gyermekeinknek) foglalkoztatásában, hogy ők is játszva sajátítsák el a fair play, a tisztelet és a csapatszellem kérdéseit.
       A kiemelkedő foci eredményeket (de nem csak) és a sok dobogós helyezést meg lehet tekinteni, el lehet olvasni a "Versenyek" menüben valamint az "Eredmények" almenüben.
Szaloncukor Kupa Gyomaendrod 2011
Ifjusági Kupa 2011
Szaloncukor Kupa Gyomaendrod 2010
Szaloncukor Kupa Gyomaendrod 2012
Erdély Kupa 2013
Educatio kupa 2014
Szaloncukor Kupa Gyomaendrőd 2013
Educatio kupa 2015

Szaloncukor Kupa Gyomaendrőd 2014
Szaloncukor Kupa Gyomaendrőd 2015
Szaloncukor Kupa Gyomaendrőd 2016
Szaloncukor Kupa Gyomaendrőd 2017
"Krecsák Szőlősi Adalbert" Foci Turné 2017
Tanár-szülő-diák focimeccs 2018
"Krecsák Szőlősi Adalbert" Foci Turné 2018
Szaloncukor Kupa Gyomaendrőd 2019
"Krecsák Szőlősi Adalbert" Foci Turné 2019