BGK Sport
                                      Reményeink szerint a változatos testnevelés órák, a különböző sportjátékok edzései, versenyei és a mérkőzések felkeltik az érdeklődést a tanulókban a sport és a mozgásos tevékenységek iránt, hogy évről évre szebbnél szebb eredményeket érjenek el diákjaink. Az eredményesség mellett azonban legfőbb célunk az volt, hogy tanulóinkat minél szélesebb körben bevonjuk a tanórán kívüli szabadidős sporttevékenységekbe.
       A testnevelés órák száma évente változott, a heti két torna órát egyre csökkentették, évfolyamonként is ki-ki vettek órákat, lassan az érettségi vizsgán is eltörölték a testnevelés próbát, úgy hogy  az iskolai testnevelés és diáksport jelentőssége a korosztály fogékonyságában rejlik. A diákok nagy többsége kizárólag iskolai keretek között, a testnevelés órán, illetve a tanórán kívüli sportfoglalkozásokon sportol. Itt lépnek be tehát a rendszerbe a jövő sportolói, sportfogyasztói. Itt kell egyaránt megalapozni a gyermekek fizikai kondícióját, megszerettetni a sportot, valamint tudatosítani a sportos, egészséges életmód fontosságát.
Sportkörökön lehetőség adódik, hogy többet foglalkozzunk a kollégium válogatott kosár, foci és atlétika csapataival. Ezenkívül tornaköröket és aerobic táncot is tanítunk.
       A 2004 - 2005-ös tanévben a testnevelő katedra összetétele: Deák Fogarasi Elek, katedrafelelős, Ferencz Sándor és Kerekes Ferenc testnevelő tanárok. A 2005-ös év februárjától  Deák Elek tanár halála után a katedra összetétele nem változott.
       Diákjaink minden évben részt vettek és sikeresen szerepeltek, úgy a minisztérium által rendezett nemzeti országos sport olimpián belül rendezett sportágakban, mint az RMDSZ által szervezett magyar iskolák több országos kosárlabda döntőjén.
       Az elért eredmények azért is említésre méltóak, mert diákjaink állandóan a sport iskolásokkal és a leigazolt játékosokkal vették fel a harcot. Habár az utóbbi években kevés országos bajnokunk született és a csapatjátékokban sem remekeltünk országos szinten,  gondoljuk mégis csak említésre méltóak diákjaink szerepléseik.
       
Tumblr
Kiemelkedo sporteredmények a Bethlen Gábor Kollégiumban

Free Hit Counter
Web Site Hit Counters
Bethlen Gábor Alapítvány
Média partner
Támogatók
Eredmények: